Івано-Франківськ

Опалювальний сезон у Франківську: понад 60 будинків й досі без тепла

У вівторок, 26 жовтня, відбулася оперативна нарада в місткого голови Івано-Франківська.

001 44 660x440 1

Зокрема, під час «оперативки» говорили про затяжний старт опалювального сезону в місті, пише ПІК.

«З 620 будинків у 64 – є проблеми з теплопостачанням. В основному вони пов’язані з поривами внутрішніх мереж і у 15 будинках є пориви на зовнішніх мережах. Також є проблеми з розповітрюванням. Наші бригади цим займаються і за цей тиждень ми плануємо максимально виконати ці роботи. Ряд котелень у нас автоматизовані і автоматика налаштована таким чином, що коли температура надворі більше 10 градусів, то вони на день відключаються, щоб не було перегріву і перевикористання газу», – розповів т.в.о. керівника «Теплокомуненего» Микола  Тимченко.

Окрім того, стало відомо, що на магістральних мережах від котельні на вул. Індустріальній сталося три пориви на вулицях Сахарова, Чорновола та Незалежності. У зв’язку з цим нема змоги подати теплоносій до 15 житлових будинків і дев’яти споживачам-юридичним особам. Ремонт цих мереж заплановані на вівторок-середу.

Разом із тим, з 520 будинків, послуги з управління якими надає КП «Управляюча компанія «Комфортний дім», через пориви мереж тепла не мають майже 40 будинків. А з 16 будинків, де була викрадена запірна арматура, до 13 тепло уже подали.

«Залишаються три проблемні будинки на вул. Незалежності, 84, на Чорновола, 132, де ми робимо вставки замість кранів, і на Петлюри, 1, для якого ми самі виготовляємо необхідну фурнітуру», – наголосив керівник підприємства Василь Скиданчук.

Натомість заступник міського голови Руслан Гайда визнав, що були проблеми по двох котельнях, які не могли запустити. Водночас, підкреслив, що початок опалювального сезону, налагодження і повний обігрів всіх будинків завжди займає майже три тижні.

«Зараз є 64 будинки, до яких не потрапляє теплоносій. Всі вони в роботі. Аварійні бригади працюють. Є проблематика з тими будинками, де викрадені крани. За неділю-понеділок з кількох будинків знову викрали крани. Тому зараз ми пускаємо тепло напряму. Так само зробили і у будинках у військовому містечку, щоб подати опалення», – додав Гайда.

До слова, франківське підприємство сплатить майже 9 млн грн за наднормативні викиди в атмосферу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено