Івано-Франківськ

Прикарпаття з 30 жовтня у “червоній” зоні карантину

Таке рішення прийняла Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 27 жовтня.

Прикарпаття з 30 жовтня у "червоній" зоні карантину

Прикарпаття та ще шість областей від суботи будуть у “червоній” зоні карантину. Про це у Телеграм повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, інформує ПІК.

“За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей”, – йдеться у повідомленні.

Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіонах,  зокрема:

  • забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.
  • обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.
  • Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

“Червоний” рівень на території регіону впроваджують, якщо впродовж трьох днів підряд у ньому наявні два та більше показники:

  • завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, — більш як 65%;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300;
  • кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 60;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — більш як 20%;
  • рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом — більш як 50%.

До слова, за минулу добу на Франківщині 343 нових випадки коронавірусу, одужали 335 людей, померли – 16.

Читайте також у ПІК:

В Україні понад 22,5 тисяч нових випадків COVID-19: де найбільше хворих

На Франківщині поліцейські склали 25 протоколів на порушників карантину на автобусних маршрутах

У Франківську в медичному центрі Оксфорд Медікал можна вакцинуватися від грипу

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено