Івано-Франківськ

3400 дерев посадив у вихідні франківський Ротарі-Клуб: озеленює планету (ФОТО)

Ротарійці зробили корисну справу та з задоволенням провели час з друзями.
Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Члени франківського Ротарі-Клубу

У погожий  і сонячний суботній день члени франківського Ротарі-Клубу вчергове зібралися разом заради шляхетної місії – озеленення планети, пише ПІК.

Садили дерева в районі села Олешів на Тлумаччині. Наш журналіст зустрілася з Президентом Клубу, інженером-конструктором Миколою Огнистим, який був організатором цієї акції, і розпитала про реальну справу?

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Робота кипить

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Діти з задоволенням висаджують деревця

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Микола Озарків – директор ЛСНЦ (праворуч)

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Микола Огнистий – президент Івано-Франківського Ротарі-Клубу 2020-2021р.250954188 3757243771167370 1456805669372875050 n scaled

п.Миколо, скільки Ротарійців прийшло сьогодні, щоб взяти участь в акції озеленення?

Приблизно 25 чоловік в суботу працювали на висаджуванні дерев. Це члени Івано-Франківського Ротарі-Клубу та їх родини: дружини, чоловіки, діти. Разом із працівниками Івано-Франківського лісового селекційно-насіннєвого центру під керівництвом Миколи Озарківа ми з великим задоволенням садили ці деревця, бо усвідомлювали важливість своєї роботи для довкілля. Оскільки головним гаслом Клубу є цитата: “Служіння понад своє Я”, ми завжди ставимо інтереси громади, суспільства понад свої власні. Загалом, ця акція є Всеукраїнською  і сьогодні багато Ротарі-Клубів нашої країни висаджували дерева.

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Сергій Дорош – інженер ЛСНЦ, АТОвець

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Озеленення – це лише один з напрямків діяльності Ротарі. Чим ще ви займаєтеся в рамках свого служіння?

В нашій організації є дуже багато напрямків: обмін школярами і студентами, медична допомога провідних європейських лікарів нашим громадянам, різноманітні навчальні, мистецькі, культурні проекти, грантові програми. Франківський клуб також бере активну участь у таких проектах і програмах.

Цікаво, а хто входить до вашого Клубу, хто може стати його членом?

Ротарійці – це звичайні люди різноманітних професій, статусів і віку.В нас є і закордонні студенти, і місцеві бізнесмени, і хлопці, що пройшли АТО. До нас вступають лікарі, підприємці, інтелігенція, ай-тішники, інженери, банкіри, будівельники, представники релігійних установ тощо. Загалом, принципом членства у Клубі є те, що до нас приходять найкращі експерти в різних галузях. Тому, коли в тій, чи іншій громаді виникає якась проблема, у нас обов’язково є експерт, який розуміється на ній і зможе допомогти у її вирішенні.

Франківський Ротарі-Клуб озеленює планету

Роботу зробили

251832782 3757243564500724 8240045804569241875 n scaled

А за якими принципами будується  робота Клубу?

Це відбувається власними силами та за власні кошти, як, наприклад, сьогодні. Або, якщо це великий, глобальний проект, то можна отримати дотацію, чи грантове забезпечення для його втілення. Головне, щоб у людей були цікаві, і корисні для громади ідеї і бажання їх втілювати. Проте, ми об’єднуємося не лише заради благочинності і меценатства. Одією з головних засад Ротарі є комунікація між людьми, спілкування і доступність. соціальне партнерство. Сьогоднішня акція – яскравий тому приклад, бо Ротарійці і зробили корисну, добру справу, і з задоволенням провели час з друзями.

До слова, ротарійцями в свій час були відомі особистості: Принц Чарльз, Джон Кеннеді, Уінстон Черчиль, Маргарет Тетчер, Біл Гейтс, Ангела Меркель.

ДОВІДКОВО:

Ротарі – це міжнародна добровільна клубна організація, що об’єднує 1,2 мільйона членів – лідерів, що вирішують різноманітні проблеми і називаються Ротарійцями – які об’єднують людей та діють, створюючи тривалі позитивні зміни. Вони щодня вкладають свою пристрасть, доброчесність та розум у проєкти, що матимуть тривалу дію. Вже понад 115 років Ротарійці об’єднують культури та з’єднують континенти, щоб разом відстоювати мир, боротися із неписьменністю та бідністю, забезпечувати людей чистою водою та викорінювати хвороби.

Розмову вела Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото: Микола Огнистий

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено