Івано-Франківськ

Рада призначила нового міністра оборони: що про нього відомо

Олексій Резніков став новим міністром оборони.

203888 reznikov t.me

Верховна Рада ухвалила рішення про призначення Олексія Резнікова новим міністром оборони. За проголосували 273 депутата.

Резніков назвав основні завдання на посаді міністра оборони:

  • Повернути Крим і окуповані території Донеччини й Луганщини;
  • Підвищувати обороноздатність і стійкість країни;
  • Боротися з корупцією в Мінобороні;
  • Забезпечувати закупівлі.

Довідка:

Олексію Резнікову 55 років. Народився виріс і вчився він у Львові, де у 1991 році став співзасновником брокерської компанії “Галицькі цінні папери” (Galicia Securities). За три роки отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

wikipedia reznikov 7 1300x820 scaled

В 1999-2002 роках був заступником голови Центру розвитку українського законодавства в Києві, після чого заснував компаню “Правіс”, пізніше відому як “Резніков, Власенко і партнери”, а ще пізніше – як “Magisters” (в результаті злиття з юридичною фірмою “Магістр і партнери”). Що цікаво, у 2009 і 2010 роках його компанія ставала переможцем рейтингу Chambers Europe Awards.

В 2004 році Олексій Резніков був адвокатом кандидата в президенти Віктора Ющенка у Верховному Суді України у справі про визнання виборів президента України недійсними (справа завершилась перемогою Ющенка і призначенням перевиборів – так званого “третього туру”). А вже у 2005 році він представляв інтереси опонентів Ющенка-президента – консорціуму “Інвестиційно-металургійний союз” у справі про реприватизацію “Криворіжсталі” (справа завершилась поразкою ІМС і поверненням заводу у власність держави з подальшою реприватизацією).

За даними досьє на сайті kievvlast, серед інших клієнтів Резнікова були Олександр Роднянський і Борис Фуксман, Савік Шустер, Володимир Гусинський, група DCH Олександра Ярославського, ФК “Металіст” (щодо звинувачень в порушенні принципів fair play), корпорація “Інтерпайп”. Партнером Резнікова в юридичному бізнесі був Сергій Власенко.

ЗМІ повідомляють, що за результатами роботи Резніков отримав прізвисько “Peacemaker” (“Миротворець”) через те, що більшість конфліктних кейсів йому вдавалося привести до мирного врегулювання.

Потім пішов у політику. У 2008-2014 роках був депутатом Київської міської ради VI скликання, куди пройшов від Блоку Миколи Катеринчука. У Київраді був членом комісії з питань правопорядку, регламенту й депутатської етики. З червня 2014 року – депутат Київської міської ради VII скликання. Голова Комісії Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих. 19 червня 2014 року був обраний заступником міського голови Віталія Кличка – секретарем Київської міської ради.

З квітня 2016 року по вересень 2018 року був заступником КМДА з питань провадження самоврядних повноважень. До повноважень його відносилося: здійснення повноважень КМДА з питань реалізації державної політики у сферах розвитку місцевого самоврядування, внутрішньої політики, міжнародних відносин, туризму, реклами, охорони культурної спадщини, освіта, культура, соціальний захист, молодь та спорт, відповідає за проведення реформ у сферах децентралізації, місцевого самоврядування та інших сферах життєдіяльності міста Києва тощо.

4 березня 2020 року, внаслідок “перезавантаження уряду”, Резніков отримав посаду віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фаховість Олексія Резнікова, як юриста і як переговорника-медіатора сумнівів не викликає. Тому можна не сумніватись, що ставши міністром оборони, він принаймні наведе лад в організації роботи міністерства і зупинить той процедурний бардак, який спостерігається там з моменту призначення міністром Андрія Тарана.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено