Івано-Франківськ

Про свої плани, свинство та Зеленського: Арсен Аваков дав перше інтерв’ю після відставки

Міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром "чого бажаєте", сказав Аваков.

2117febf 585f3fcd4066821fd354671959323700

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав перше інтерв’ю програмі “Народ проти з Наташею Влащенко” на телеканалі Україна 24, в якому зробив низку заяв. КП в Україні зібрала найяскравіші висловлювання колишнього міністра, який очолював МВС за правління чотирьох прем’єр-міністрів, пише ПІК.

Про відставку з посади глави МВС: “За Зеленського мене запросили як професіонала-експерта. Мене не обирали в той момент, я не був представником парламентської групи або парламентської фракції… Я пропрацював два з лишком роки, допоки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. І це спричинило відставку”.

Про свою незалежність: “Я не хочу брати участь у деяких речах, з якими не згоден, я не проста людина у спілкуванні, якщо йдеться про компетентні та професійні речі. Я вмію говорити “ні”, а це не всім подобається. Здібних на багато чого, замінили здібні на все… Міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром “чого бажаєте”.

Про Раду національної безпеки та оборони: “РНБО не може бути органом виконавчої чи судової влади, яка призначає винних. РНБО у нас перетворилася на хайпі на місце для штампування санкцій”.

Про те, як РНБО запроваджує санкції: “За деякими учасниками списків санкцій не було навіть і довідок. Я член РНБО не мав матеріалу. Я Данилову говорив – Олексію, це свинство взагалі. Цих прізвищ, які виносяться, у мене в папці взагалі немає. Він: ну, не встигли розмножити.

Про президентства Порошенка та Зеленського: “Порошенко дуже хотів впливати на МВС і він це постійно робив. Але у Петра Олексійовича був баланс у парламенті та у владі. Тому ми з ним могли розмовляти дуже спокійно. Він міг влаштовувати політичні провокації, але це не було ефективним тиском. За Зеленського “я побачив, що все це вивітрюється в інтриги. Мене запитали, чому поліцейські спеціально зупиняють депутатів від “Слуги народу”. Я кажу: бо це їхня робота. Ви думайте, як добирати депутатів адекватних!

Про команду президента Зеленського: “Мільярд дерев. Це геніально, пане президенте. Браво! Якби там сидів якийсь шкідливий Аваков, він би сказав – який мільярд, Ви що, збожеволіли? А там немає вже таких, які говорять” що, збожеволіли”, немає дискусії. І це величезна проблема”.

Про президента Володимира Зеленського: “Навіть якщо президент Зеленський хороша людина, він не може цього зробити. Будь-якій хорошій людині дай усю владу і буде погано”.

Про війну України та Росії: “Не ставте на карту все, для того, щоб кинути своїх колишніх друзів і раптом спробувати вирішити питання. Ми колись у грудні 2019 року поїхали на саміт до Парижа з Зеленським, я був щасливий, що тоді вдалося знайти ось цей баланс. Не поступитися, не піти до Путіна, а знайти баланс і почати вільно домовлятися. Зараз, я не розумію, що відбувається в цьому напрямку і найгірше те, що наші західні партнери теж не розуміють, чого ми хочемо, куди ми йдемо” .

Про відносини з Польщею: “Польща більше за інших розуміє всі ризики тоталітарного російського режиму, який зараз є. Я поділяю російський та тоталітарний російський режим. Так от, Польща дуже добре розуміє, вона пам’ятає на генетичному рівні відлуння радянського режиму. І Польща нам союзники, з ними треба зрозуміло цю тему обговорювати. І Польща і Чехія і весь цей східний блок країн, вони будуть приречені на те, щоб створювати власну систему колективної безпеки, від чого завгодно”.

Про особисті політичні плани: “У нас у політиці багато продюсерів, які скоро звільняться. Вони опікуватимуться знову продюсингом, а ми займатимемося політичним управлінням”.

ДОВІДКОВО.

Арсен Аваков був міністром внутрішніх справ із 2014 до 2021 року. Вперше він очолив відомство у складі уряду з Арсенієм Яценюком (2014-2016 роки). Після цього Аваков входив до складу урядів Володимира Гройсмана (2016-2019), Олексія Гончарука (2019-2020) та Дениса Шмигаля (2020-2021).

13 липня Аваков подав заяву про відставку з посади міністра, а 15 липня Верховна Рада підтримала це рішення. “За” проголосував 291 народний депутат.

Читайте також: 

В Україні вперше забрали авто у водія за несплачені штрафи (ФОТО)

Стало відомо, що в ніч на неділю Приват24 припинить роботу

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено