Івано-Франківськ

У Городенці відкривають туристичний маршрут довкола шедеврів Йогана Пінзеля

Під час презентації представлять сайт маршруту, брендбук, буклети, путівники на трьох мовах та сувеніри.
252569533 208721228013763 2465826687519816460 n

У Городенці 11 листопада відбудеться презентація культурно-туристичного маршруту «Пінзель.RETURN». Це культурно-туристичний маршрут, що об’єднує деcять локацій Покуття, повідомляють у мережі Типовий Городенківський район, пише ПІК.

“Вперше в Україні маршрут сформовано довкола шедеврів українського майстра скульптури Йогана Пінзеля, чиї роботи визнані на світовому рівні. Новий маршрут цікавий як для молоді, так і для сімей з дітьми: він включає старовинні локації та знайомить з історією”, – йдеться у повідомленні.
samson tearing the lion s mouth1 1.jpgLarge 1
  • Одна із скульптур роботи Пінзеля.

Під час презентації представлять сайт маршруту, брендбук, буклети та путівники на трьох мовах, сувенірна продукція. Захід розпочнеться об 11.00 в костелі Непорочного Зачаття Діви Марії.

Проєкт “Інноваційний культурно-туристичний маршрут “Пінзель.RETURN” реалізовує Городенківська міська рада у межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму.

ДОВІДКОВО

Йоган Пінзель. Біографічні відомості про його життя майже відсутні. Його етнічне походження, місце і час народження, обставини появи в Галичині та смерті наразі невідомі. Десь після 1740-х років він з’явивляється при дворі Миколая Потоцького. Протягом 1750-60-х років здебільшого разом з архітектором Бернардом Меретином майстер Пінзель створює скульптури для святинь у Бучачі, Монастириськах, Городенці, Маріямполі, Львові… Він є найвизначнішим представником західноукраїнського середовища майстрів скульптури пізнього барокко.

 

Читайте також: 

На Городенківщині жителі краю зустрілися з місцевим художником (ФОТО)

З понеділка відсторонять від роботи можновладців, які не вакцинувалися

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено