Івано-Франківськ

На озері з Лебедем у Франківську облаштували пірс та інклюзивний спуск (ВІДЕО)

8 листопада в Івано-Франківську на озері з Лебедем відкрили новий публічний об'єкт – пірс і спуск-рампу.

251108362 1228771927619479 642691815934673606 n scaled

У межах проєкту «Продукт для міста»  спроєктувала та побудувала урбаністична платформа METALAB за підтримки Українського культурного фонду та British Council Ukraine, повідомляє ПІК.

Будівництво пірса та облаштування громадського простору стане завершенням фестивалю Сеанс Міського Сканування. Цьогоріч фестиваль зосередився на роботі з місцевою спільнотою і її потребами та впровадженні принципів кругової економіки.


Пірс виготовили з дерев’яних дощок і каркасу з бруса, а спуск –  з металевих каркасів і металевих сіток. Усі елементи цього об’єкта продумані за підходами кругової економіки.  Металевий каркас для спуску виготовлений з кутників, які раніше слугували металевими конструкціями будівлі заводу. Навіть деревина оброблена перевикористаною олією.

«Через складний ландшафт навколо озера, велика кількість користувачів простору не має доступу до води. Ми облаштували пірс та спуск-рампу, щоб кожен мав доступ до озера. У роботі з простором ми старалися особливо не змінювати ландшафт, деформовувати чи демонтовувати конструкції, які вже були на озері. Ми хотіли їх адаптувати та зробити більш комфортними», – зазначає проєктна менеджерка METALAB Мар’яна Баран.

ФОТО: Богдан Савлюк 

Проєкт «Продукт для міста» – це експериментальна урбаністична лабораторія з дизайну громадських просторів за принципами кругової економіки. Його втілила команда METALAB разом з британськими партнерами 00 та Studio Weave у межах фестивалю «Сеанс Міського Сканування 2021».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено