Івано-Франківськ

Депутати Тернопільської облради спробували заявити центральній владі, що не підтримують примусову вакцинацію

Звернення ініціював депутат від фракції ВО "Свобода" Михайло Тимошик.

7e8ea006115f65d2 scaled

10 листопада на сесії Тернопільської облради ухвалили звернення про підтримку добровільної та недопущення примусової вакцинації від COVID-19. Адресували звернення президенту, прем’єру, голові Верховної Ради та Генпрокурорці України, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Не повинен чинитися тиск на людей, працівників, на підлеглих у будь-якому форматі. Ми сьогодні забираємо можливість у людини виживати, можливість права на працю і, крім того, що найважливіше, в нас сьогодні людину невакциновану прирівняли до злочинця, яка не має ні права жити, ні права працювати, ні існувати. Я вважаю, що це пряме порушення прав і свобод громадян України”, – каже Тимошик.

За це звернення депутати обласної ради голосували двічі – і двічі звернення не набрало необхідної кількості голосів. “За” проголосували 28 депутатів із 58. Потім депутат від фракції “Слуги народу” Денис Милий запропонував змінити це звернення:

“Я запропонував сесії все ж таки залишити спрямування виключно на добровільну вакцинацію, на роз’яснення населенню її аспектів, а все, що стосується примусової вакцинації – всі ці згадки забрати, бо таких фактів немає – депутати підтримали”.

Після змін депутати ще раз голосували за це звернення. Підтримали його 40 із 56.

Нагадаємо, з 8 листопада в Україні, згідно з рішенням Кабміну, до роботи не допускають невакцинованих працівників освіти, органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій і їх структурних підрозділів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено