Івано-Франківськ

Франківський драмтеатр передають у державну власність: для чого

У п’ятницю, 12 листопада, відбулася десята сесія Івано-Франківської обласної ради.

630 360 1536151044 2867

Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка передають у державну власність. За це сьогодні голосували депутати обласної ради, повідомляє ПІК.

“Наш Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка два роки тому отримав статус національного. Відповідно до цього статусу має бути відповідний коефіцієнт щодо зарплати та інших витрат.  Днями ми отримали погодження цього рішення, тобто передачу драмтеатру з обласної власності в державну.  Тому ми пропонуємо проголосувати за передання майновий комплекс Франківського драмтеатру з обласної форми власності до державної форми власності”,- сказав Володимир Федорак.

Цілісний майновий комплекс  – це всі приміщення театру.

Якщо цілісний майновий комплекс передати у державну форму власності, тоді зарплати, ремонти, тобто все фінансове забезпечення буде оплачуватися з державного бюджету.

“В театрі потрібно робити ремонт, наприклад щоб замінити звукове та світлове обладнання на це потрібно понад сто мільйонів гривень”, – додав Федорак.

З обласного бюджету на утримання театру в рік витрачали близько 25 мільйонів гривень.

Чи будемо мати вплив обласна рада чи ОДА на театр, зміни керівників чи “новацій” Міністерств?, – запитав депутат Ігор Дебенко.

“Щодо керівників відповідно звільняти й призначати їх буде профільне Міністерство. Але потенційно ми можемо пропонувати когось на посаду. А призначення вже здійснюватиме Міністерство на основі конкурсу”.

“За” проголосували 64 депутати з 67, 1 – утримався, 2 – не голосували. Рішення прийняте.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено