Івано-Франківськ

У Коломиї почали виробляти медичний кисень для хворих на коронавірус (ВІДЕО)

Це одна із чорирьох кисневих станції, які закуплені для Івано-Франківської області за державні кошти.

У Коломиї, в центральній районній лікарні, запрацювала в автономна киснева станція, яка генерує з повітря медичний кисень, зокрема, для лікування хворих на ковід.

Це надзвичайно важливо, адже у випадку перебоїв у постачанні кисню від промислових виробників – з Львівського хімічного завожду чи з ТОВ “Карпатнафтохім” (Калуш), лікарня матиме свій життєважливий продукт, повідомляє ПІК.

Розповідає Роман Борис – перший заступник генерального директора КНП «Коломийська центральна районна лікарня Коломийської міської ради».

Зазначимо, що в Івано-Франківській області такі кисневі станції отримали чотири медичних заклади: Івано-Франківська обласна та Івано-Франківська міська клінічна лікарні, а також Коломийська та Надвірнянська ЦРЛ.

Найближчим часом станція у Коломиї вийде на стаціонарний режим роботи – як тільки фахівці-підрядники остаточно налагодять системи кондиціонування, підігріву, вентиляції повітря у приміщенні та повністю відрегулюють систему протипожежної безпеки.

Щодо заповненості лікувального закладу хворими на коронавірус, то зараз у Коломийській ЦРЛ лікується більше 140 недужих при наявності 170 ковід-ліжок. До 167-ми  ліжок підведений кисень.

Читайте також: 

Для порятунку COVID-хворих Карпатнафтохім виробляє та благодійно відпускає лікарням медичний кисень (ФОТО, ВІДЕО)

Кожен п’ятий дорослий українець повністю вакцинований від коронавірусу, – МОЗ

“Кисень – це основні ліки для хворих на коронавірус”, – директор Івано-Франківської міської клінічної лікарні

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено