Івано-Франківськ

На Прикаппатті повернулися до вирішення проблем питної води у чотирьох громадах (ФОТО)

У разі реалізації проєкту централізованого водогону відчують покращення з водою мешканці Галицької, Бурштинської, Дубівецької та Більшівцівської територіальних громад.

limnucya 11 11 2021 1 scaled

На Прикарпатті відновлюють активність щодо реалізації  актуального та амбітного проєкту, який забезпечить якісною природною водою понад 40 000 мешканців 4-х територіальних громад: Галицької, Бурштинської, Дубівецької та Більшівцівської, повідомляє ПІК з посиланням на інформацію Івано-Франківської ОДА.

Вчора за участі голови облдержадміністрації Світлани Онищук, народних депутатів Олени Вінтоняк та Ігоря Фріса, а також голів громад Олега Кантора, Василя Андріїшина та Павла Андрусяка відбулася робоча зустріч з обговорення проекту побудови центральної мережі водопостачання з водозабором із річки Лімниця.

Як зазначали на нараді, майбутній водогін черпатиме воду із Лімницького джерела, яке вважається одним із найчистіших в Україні.

Нагадаємо, що почали предметне обговорення теми централізованого водогону щонайменше у 2017 році.

У 2019 році Галицька районна рада, ДТЕК Бурштинська ТЕС та «Студія архітектури» Назара Ігнатюка підписали тристоронню угоду про розробку проекту будівництва водогону. Підготовку проектної документації фінансував ДТЕК Бурштинська ТЕС – того ж року виділив на це 1,6 млн грн.  Активно просували ідею тодішній директор ДТЕК Бурштинська ТЕС, а згодом голова ОДА Денис Шмигаль та народний депутат України Михайло Довбенко. Після цього на деякий час наступило затишшя.

“На даний момент вже розроблено техніко-економічне обґрунтування на виготовлення проектно-кошторисної документації. Також народним депутатом Ігорем Фрісом було виділено кошти в межах фонду соціально-економічного розвитку на буріння додаткових свердловин у Шевченківському родовищі питних підземних вод для водозабезпечення мешканців цих громад”, – йдеться у повідомленні ОДА.

Планують створити робочу групу, яка працюватиме над наступними кроками реалізації проєкту для усунення проблем водопостачання та забезпечення мешканців громад якісною питною водою.

Читайте також:

У Галичі розгорнулася битва за крісла у владі: хто претендує

У Коломиї купили будинок для нового дитячого будинку сімейного типу (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено