Івано-Франківськ

Україна передала німецьким правоохоронцям Lamborghini та Rolls Royce (ФОТО, ВІДЕО)

Автомобілі були придбані за рахунок шахрайських схем.

 

varta1.com .ua img 0228 scaled

Офіс Генерального прокурора передав компетентному органу Федеративної Республіки Німеччина два автомобілі еліт-класу вартістю понад 1 млн євро.

Передача авто відбулася у міжнародному пункті пропуску «Бориспіль-аеропорт», повідомляє Варта, пише ПІК.

«Наразі відбулася перша з часу приєднання України до багатосторонніх конвенцій у кримінально-правовій сфері, передача доказів у вигляді рухомого майна – автомобілів еліт-класу. Раніше іноземним країнам передавались вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази», – повідомила Генпрокурор Ірина Венедіктова.

Lamborghini Aventador SJV вартістю 621 тис євро та Rolls Royce Phantom вартістю 451 тис євро, є доказами того, що вони придбані за рахунок коштів, отриманих внаслідок шахрайських дій.

varta1.com .ua 086a7991 scaled

Українські правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них в рамках міжнародного співробітництва.

«Без скоординованих дій іноземних та українських компетентних органів, виконання таких запитуваних дій було б неможливим. Україна послідовно розбудовує систему міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, що дає змогу надавати правову допомогу та передавати докази до інших країн, у тому числі, у справах про комп’ютерні злочини», – додала Ірина Венедіктова.

Схему шахрайства, пов’язану із інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти, організували громадяни України. Фактично ж злочин  був вчинений в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено