Івано-Франківськ

Стало відомо, чи достатньо кисню у лікарнях Прикарпаття для хворих на ковід

Медичний кисень отримують від різних постачальників та розподіляють між лікувальними закладами області в ручному режимі.

257549712 1701833703338678 552591334745547112 n scaled

У лікарнях Прикарпаття стабілізувалася ситуація з наявністю кисню для лікування хворих на коронавірус, повідомив на пресбрифінгу директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко, пише ПІК.

Попри те, що калуське підприємство “Карпатнафтохім” працює на повну потужність і основний обсяг із вироблених за добу 14 тонн кисню відвантажує на область, є потреба у його додаткових поставках.

“Ситуація більш-менш стабілізувалася, але потрібно мати резерви. Для цього два тижні тому ми отримали додаткових 8 тонн із “Черкаськазоту”, минулого тижня 6 тонн з Київського хімзаводу, а цього тижня ще 6 тонн з Дніпропетровська. Спонукає до цього зростання кількості госпіталізацій хворих, які потребують кисневої терапії через важкість свого стану”, – сказав Ігор Дмитренко.

Він також додав, що область отримує й газоподібний кисень (у балонах) з Надвірної та Чернівців. Весь рідкий медичний кисень розподіляють за заявками лікувальних закладів – в залежності від їх нагальної потреби на конкретний проміжок часу.

Ігор Дмитренко також сказав:

“Не довіряйте чуткам, що начебто бувають випадки, коли в лікарнях зовсім немає кисню. Якби це правда, у нас би масово помирали хворі”.

Нагадаємо, що за добу на вчора померли від ускладнень коронавірусу 18 прикарпатців, на сьогодні уже 25.

Читайте також: 

Коронавірус на Прикарпатті: найбільше випадків у Франківську, Калуші, Городенці та Долині

Керівнику відділу Франківської обласної прокуратури загрожує три роки в’язниці: за що

Завтра на Прикарпатті прозвучать сирени: до чого це зобов’язує людей

На Калущині громаді повернули 90 гектарів землі

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено