Івано-Франківськ

На Рожнятівщині голова громади занепокоєний об’єднанням лісгоспів

Бюджет Спаської громади в наступному році може недоотримати 2,6 мільйонів гривень від сплати податків.

257437143 4607437602636148 6968652443776024003 n scaled

На Рожнятівщині голова Спаської громади Микола Медвідь вважає, що об’єднання лісгоспів призведе до зменшення надходжень до бюджетів територіальних громад. Про це він сказав у ефірі на обласному радіо «Суспільне Карпати», повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

“Як на мене, сталась прикра подія: лісгоспи почали об’єднувати. Нині відбувається злиття Брошнівського та Солотвинського лісових господарств, котрі мають намір приєднати до Осмолодського лісгоспу. Це десь створює напругу і незручності для жителів громади”, – наголосив пан Микола.

За словами чоловіка, все робиться без відома людей.

“Будь-які реформи завжди мали громадське обговорення, була поінформованість, проводились роз’яснення серед населення. Що стосується об’єднання лісгоспів, то все відбулось напівприховано”, – вважає голова Спаської громади.

 Він також додав, що на території нашої громади функціонує підприємство НГВУ «Долинанафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА». Нині там відбуваються незрозумілі переєстрації місцевих працівників. Через такі дії ПДФО вже не йде до нашої місцевої казни, оскільки всі вони (місцеві жителі – ред.) тепер зареєстровані, хто в Охтирці, хто в Сумах. Є побоювання, що аналогічна ситуація може скластись з лісгоспами.

Медвідь заявив, що через діяльність лісових господарств відбувається зношення місцевої інфраструктури, оскільки великогабаритний транспорт знищує місцеві дороги, котрі й без того не в найкращому стані. Тому, на переконання сільського голови, позбавлення сплати ПДФО до місцевого бюджету – неприпустимо.

Читайте також у ПІК:

На Рожнятівщині восени висадили 274 тисячі дерев (ФОТО)

10 карпатських вершин: на території Вигодського лісгоспу облаштували оглядовий майданчик (ФОТО)

На Прикарпатті судитимуть майстра лісу, який завдав збитків на понад 300 тис грн

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено