Івано-Франківськ

“Повітряного пірата” з Коломиї судитимуть за незаконний політ над житловими будинками (ФОТО)

Косівська окружна прокуратура завершила досудове розслідування щодо 45-річного прикарпатця, обвинуваченого у порушенні правил безпеки повітряних польотів.

1br scaledУ серпні 2021 року 46-річний коломиянин, грубо порушуючи вимоги правил польотів повітряних суден та не маючи жодних дозвільних документів і пілотського посвідчення, вчинив виліт на застарілому повітряному судні АН-2, пише ПІК.

Чоловік здійснив виліт з території незареєстрованого злітно-посадкового майданчика «Косів». Він не погодив маршрут, як це вимагає законодавство. І це могло спровокувати як зіткнення з іншими літаками, так і нищення інфраструктури в результаті можливого падіння через несправність чи невміле управління.

“Зловмисник здійснював польоти в Косівському, Коломийському районах та прикордонному районі сусідньої області над полями, житловими будинками й автодорогами на літаку, який не мав льотної придатності і був знятий з експлуатації. Таким чином, він створював небезпеку для життя і здоров’я людей чи загрозу настання інших тяжких наслідків”, – повідомили у прокуратурі області.

Літак-порушник зафіксувала протиповітряна оборона України, коли той слідував у бік державного кордону на території Чернівецької області.

Оскільки інформація про цей політ в органах обслуговування повітряного руху була відсутня, літак не подавав обов’язкових сигналів розпізнавання, а екіпаж не виходив на зв’язок, цей інцидент класифікували як порушення державного повітряного простору.

Повітряне командування прийняло рішення про підйом у повітря екіпажу винищувача МіГ-29 з аеродрому в Луцьку. Пілот винищувача виконав пошук, візуальне розпізнавання та примусив літака-порушника до посадки.

4br scaled

Досудове розслідування встановило, що літак Ан-2, на якому коломиянин незаконно літав, випущений 49 років тому і знятий з експлуатації.

Окрім зазначеного, зловмисник порушив ще цілу низку авіаційних правил, які регулюють безпеку польотів.

Наразі «повітряному пірату» повідомлено про підозру за ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України. Справу з обвинувальним актом передано до суду.

5br scaled

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено