Івано-Франківськ

В Україні назвали продукти, які можуть замінити антибіотики

Експерти назвали п'ять продуктів, які будуть не менш ефективними, ніж медичні препарати. 

В Україні назвали продукти, які можуть замінити антибіотики

В Україні назвали продукти, які допоможуть зміцнити імунітет і допомогти організму боротися з вірусами та бактеріями. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.ua.

Часник

Експерти рекомендують щодня їсти часник, додаючи його в супи, салати та інші страви. Цей продукт є природним антибіотиком, тому що містить велику кількість вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів та інших корисних речовин. Фітонциди, які входять до його складу, вбивають збудників більшості небезпечних захворювань.

Цибуля

Цей продукт також має цілу низку корисних властивостей, зокрема зміцнює імунну систему, покращує обмін речовин і очищує організм від шлаків та токсинів. Для профілактики простудних захворювань його потрібно вживати щодня. Найбільшу користь має сира цибуля, трохи менше — тушкована і відварена.

Квашена капуста

У квашеній капусті також багато вітамінів та мікроелементів, необхідний організму для правильної роботи. Вона зміцнює захисні сили імунітету та відновлює мікрофлору кишківника. За відсутності протипоказань її можна вживати щодня по 200 г. Ідеально — з ароматною олією і ріпчастою або зеленою цибулею.

Імбир

У складі імбиру є джинжерол, шогаол і зінгерон — протимікробні властивості, які мають відхаркувальні, жарознижувальні та потогінні дії. При регулярному вживанні імбиру можна зміцнити захисні сили організму.

Мед

Дослідження довели, що мед позитивно діє на організм, зокрема захищає імунітет від патогенних організмів. Він є природним антибіотиком завдяки інгібіну – ферменту, який здатний знищувати будь-які бактерії.

Читайте також у ПІК:

Українці невдовзі платитимуть за тонкі пакети, якими зараз користуються у магазинах безкоштовно

Рентген чи флюорографія: франківський лікар розповів, чому краще надати перевагу

Поліомієліт наступає. Чим небезпечне це інфекційне захворювання?

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено