Івано-Франківськ

Прикарпаття найближчим часом може вийти з “червоної” зони, але для невакцинованих нічого не зміниться

Захворюваність в області на ковід зменшується, проте досить високий відсоток летальних випадків все ще зберігається.

Прикарпаття: сьогодні, 26 листопада у обласній адміністрації відбувся брифінг щодо коронавірусної ситуації, інформує ПІК.

“У 26-ти закладах, які лікують хворих на ковід перебуває 1891 людина, з них 129 – у реанімації, 41 людина підключена до апаратів-ШВЛ. Щодо вакцинації, то активніше в області вакцинуються жінки – їх 30%, а чоловіків – майже 24%. Більше вакцинуються міські жителі, аніж сільські,” – зазначила голова ОДА Світлана Онищук.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук сказав, що Франківщина лише за одним показником перебуває у “червоній” карантинній зоні.

“Це рівень госпіталізації, який вже два дні “тримається” у межах 60%, а має бути не більше 60% на 100 тисяч населення. Якщо й надалі буде спостерігатися зниження захворюваності, то найближчим часом ми зможемо вийти з червоної зони”, – повідомив він.

Руслан Савчук також зауважив, що якщо область буде у “помаранчевій” зоні, то для невакцинованих прикарпатців будуть діяти ті самі правила, що і в “червоній” зоні.

Координатор вакцинальної кампанії в області Микола Стовбан повідомив, що за добу щеплення отримали 7878 людей. І наголосив на тому, тим хто перехворів коронавірусом також варто вакцинуватися.

До слова, найбільша завантаженість ліжок в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, Коломийській інфекційній лікарні, Рожнятівській, Надвірнянській та Долинській ЦРЛ.

Читайте також у ПІК:

Вакцинація: вже 34% дорослих українців повністю щеплені проти Covid

Коронавірус на Прикарпатті: в яких громадах найбільше хворих

На Прикарпатті завантаженість лікарень хворими на COVID-19 складає 56%

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено