Івано-Франківськ

У Франківській громаді запровадили електронну систему реєстрації дітей в садок: як працюватиме

Сьогодні, 26 листопада, відбулася сесія Івано-Франківської міської ради депутати.

c472e26 1 1

В Івано-Франківській територіальній громаді запровадили автоматизовану систему реєстрації дітей до комунальних садочків “Е-Садок”.

За таке рішення проголосували 39 депутатів 26 листопада на сесії міської ради, інформує Суспільне, пише ПІК.

“Раніше дітей реєстрували через ЦНАП. Новий ресурс дозволить вдосконалити електронну реєстрацію дітей. Батьки зможуть в онлайн-режимі через систему “Е-Садок” зареєструвати свою дитину до 41 комунального дитсадка. Реєстрація буде доступна з будь-якої точки планети, з телефонів, планшетів та комп’ютерів”, — розповів директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук.

Директор департаменту освіти і науки каже, в кожному дошкільному закладі освіти громади призначать двох адміністраторів. Для них та керівника дитячого садка провели навчання. Також працюватимуть два регіональні адміністратори.

“Всіх дітей, батьки яких вже зареєстрували у садки, переведуть на електронну реєстрацію. За це відповідають адміністратори та керівники дитсадків. Ми не забудемо про жодну дитину”, — розповів Ігор Максимчук.

З його слів, на сьогодні до садків Івано-Франківської територіальної громади зареєструвалися понад 10 тис. дітей.

Ігор Максимчук повідомив, що реєстрація дітей в системі “Е-Садок”, які наразі не зареєстровані в ЦНАПі, попередньо відбуватиметься з 1 березня.

“З 1 грудня впродовж зимових місяців адміністратори “переноситимуть” дітей, які є у списках, на платформу. Вони матимуть першочергове право на зарахування в садки, а з 1 березня реєструватимемо нових. Вони зможуть потрапити в дошкільні навчальні заклади тоді, коли будуть місця”, — розповів Ігор Максимчук.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено