Івано-Франківськ

На Прикарпатті незабаром заборонять вилов раків: як каратимуть порушників

Такі заходи вживаються з метою охорони прісноводних раків під час їх відтворення та збільшення їх запасів на Прикарпаття.

1569852708 raky

Згідно із наказом Івано-Франківського рибоохоронного патруля забороняється вилов раків у рибогосподарських водоймах області з першого грудня 2021 року до 30 червня 2022 року.

Терміни заборони вилову раків погоджені із Інститутом рибного господарства НААН України.

В Івано-Франківському рибоохоронному патрулі нагадують, що добування раків у заборонений час, менше встановленого розміру карається штрафом від 34 до 170 грн. А вилов раків забороненими знаряддями та способами, або з перевищенням добової норми карається штрафом від 340 до 680 грн. Порушник додатково ще має сплатити суму завданих збитків – 3 332 грн за кожен екземпляр, незалежно від його розміру.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна буде впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також Правилами любительського і спортивного рибальства передбачено мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам – 10 см.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено