Івано-Франківськ

Міграційники відмовились вклеїти фото у паспорт мешканки Косівщини: що постановив суд

Відповідач - Косівський районний відділ Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області.

261074152 1609005186107243 8273749880913673892 n

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов мешканки Косівського району, якій відмовили у наданні адміністративної послуги по вклеюванню нової фотокартки до паспорта громадянина України зразка 1994 року, повідомляє адмінсуд, пише ПІК.

“Прикарпатка не надала згоду на збір та обробку своїх персональних даних та категорично проти передачі будь-яких даних про себе до ЄДДР, а також проти використання щодо неї будь-яких засобів ЄДДР. Втім, відповідач відмовив у вклеюванні нової фотографії до паспорта-книжечки, вказавши, що позивач пропустила місячний термін для звернення”, – зазначається у матеріалах справи.

У рішенні суду також констатують:

«Чинним законодавством України передбачено вклеювання до паспорта у вигляді паспортної книжечки нових фотокарток при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку, при цьому, громадянам необхідно подати паспорт і дві фотокартки не пізніш як через місяць після досягнення відповідного віку».

Суд також враховує, що чинним законодавством України все ж передбачена можливість вклеювання фотокартки до паспорта у формі книжечки після спливу тридцятиденного строку:

«За вказане порушення позивач може бути притягнута до адміністративної відповідальності, однак, не може бути позбавлена права на подальше використання паспорта саме у формі книжечки, за умови вклеювання нової фотокартки».

У рішенні суду підсумовують:

«Позбавлення особи можливості отримання паспорта у традиційній формі – у вигляді книжечки, і спричинені цим побоювання окремої суспільної групи, що отримання паспорта у вигляді ID-картки може спричинити шкоду приватному життю, становить втручання держави, яке не було необхідним у демократичному суспільстві».

Читайте також:

На Коломийщині судитимуть військовослужбовця, який пішов у відпустку і не повернувся

Ваш гороскоп на тиждень 29 листопада – 5 грудня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено