Івано-Франківськ

В Україні змінили порядок реєстрації місця проживання: що важливо знати

Тепер при поданні заяви через ЦНАП заявник приходить тільки один раз.

9db6b0bfcf8266ca4f0ad24a7e483225

В Україні з 1 грудня 2021 року набрав чинності Закон«Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», який встановив новий порядок реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, повідомляє Свідок, пише ПІК.

“Зокрема, подавати інформацію можна в електронному вигляді, а штампи про реєстрацію скасували”, – йдеться у повідомленні.

  • Серед основних змін — встановлено дві форми подання інформації про місце проживання:

особисто, як було раніше, з поданням заяви в паперовій формі через центри надання адміністративних послуг (реєстрація місця проживання);

в електронному вигляді, шляхом заповнення онлайн декларації, без необхідності втрачати час на відвідування будь-яких установ — центрів надання адміністративних послуг (далі — ЦНАП) або військових комісаріатів для чоловіків (декларування місця проживання).

“Також, відмінено проставлення штампу про реєстрацію місця проживання фізичної особи до документів. На сьогодні при отриманні будь-яких послуг не потрібно надавати довідку про реєстрацію місця проживання”, – зазначає Свідок.

При поданні заяви через ЦНАП особа приходить тільки один раз. За результатом надання послуг повертатись не потрібно. Заявники просто отримують SMS-повідомлення на особистий телефон.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено