Івано-Франківськ

Дякуємо Богу за десятиліття молодої Івано-Франківської Архієпархії – сказав Блаженніший Святослав у Франківську (ВІДЕО)

В Івано-Франківську, у Архикатедральному Соборі Воскресіння Христового, триває святкова літургія з нагоди 10-ліття Івано-Франківської митрополії.

Літургію очолює Глава Української греко-католицької церкви, Верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав Шевчук, повідомляє ПІК.

Під час проповіді архієпископ сказав: “Дякуємо Богу за десятиліття молодої Івано-Франківської Митрополії. 10 років тому, тут в Івано-Франківську була створена кафедра, яка об’єднала три єпархії: Івано-Франківську, Коломийську та Чернівецьку. Я сьогодні вітаю усе духовенство і монашество єпархії. Бажаю, щоб Вашою молитвою була молитва до Христа Спасителя”.

Нагадаємо, що вранці високого духовного гостя зустрічали біля катедри архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин, духовенство єпархії, сотні вірян, серед яких народна депутатка України Оксана Савчук, керівники області та Івано-Франківського району. 

Після привітань Блаженніший освяти горельєфи ісповідникам віри Владиці Павлу Василику та Владиці Софрону Дмитерку, образи яких встановлені на фасаді Архикафедрального Собору Воскресіння Христового. Після цього Святослав Шевчук приступив до святкової Літургії, яка транслюється в ефірі обласного телебачення “Галичина” та на Фейсбук-сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Читайте також у ПІК:

10 років-10 кроків: в мережі показали фільм “Івано-Франківська Митрополія УГКЦ” (ВІДЕО)

Вифлеємський вогонь миру прибуде до Івано-Франківська: доправить Укрзалізниця

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено