Івано-Франківськ

“Тисяча для вакцинованих”: українці 60+ зможуть витратити гроші на ліки

Стартує "єПідтримка" з 19 грудня.

Не хочете зустрічі, скажіть це публічно: що Зеленський хоче почути від Путіна

Кошти, які виплачуються повністю вакцинованим проти коронавірусу в межах програми “єПідтримка”, люди віком від 60 років зможуть витратити на соціальні потреби, зокрема на придбання ліків.

Про це 13 грудня повідомив президент Володимир Зеленський, пише ПІК.

Зеленський зауважує, що “єПідтримка” — це простий і конкретний шлях підтримати й людей, і бізнес – через людей. Насамперед ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Креативний сектор – театри, музеї, кіно. А також транспортну сферу – авіацію та залізницю. Як результат – завдяки цьому українці молодшого віку матимуть приємний стимул, щоб ухвалити рішення про вакцинацію.

“За кілька тижнів після того, як я запропонував цю програму, додано й технічно опрацьовано ще дві суттєві опції для її розширення. Поки що дві. Перша: “єПідтримка” включатиме й купівлю книжок. Це великий плюс для нашого книговидавництва та книжкових крамниць. Також це додає програмі аудиторію – людей середнього і старшого віку. Але соціальна основа програми має бути ще ширшою”, — зазначив президент.

Він уточнив, що “друга опція” враховує інтереси українців пенсійного віку.

“Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня. Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних “ванг” і “нострадамусів”: “єПідтримка” буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею”, – сказав Зеленський.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено