Івано-Франківськ

Влада планує відновити залізничну лінію Галич – Підвисоке

У 2022 році на розвиток інфраструктури передбачено виділити 141,8 млрд грн з державного бюджету.

depositphotos 10986450 stock photo railway line in morning fog

У відомстві пояснили, що ці кошти спрямують на реконструкцію, будівництво, та утримання доріг державного та місцевого значення, модернізацію залізниці, аеропортів і річкового транспорту.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів, пише ПІК.

Зокрема в Уряду серед інфраструктурних планів відновити лінію Галич – Підвисоке, аби скоротити тривалість поїздки до Івано-Франківська та курортів Карпат на 2-3 години.

Нагадаємо, що про це просила й міська рада Івано-Франківська. Просили відновити колію протяжністю 29 км. Зазначали, що це допоможе відразу з’єднати дві артерії Тернопіль – Ходорів та Ходорів – Івано-Франківськ.

Довідково:

Державна залізнична лінія Галич — Острів-Березовиця (на південь від Тернополя), відкрита 25 січня 1897 р. (відрізок «Підвисоке — Острів-Березовиця») або 1 червня 1897 р. (відрізок «Галич — Підвисоке»), завдовжки 72 км + 29 км.

З завершенням Другої світової війни принесло всі гілки лінії Стрий-Тернопіль керівництво радянських залізниць розпорядилося перевести на широку колію, яка залишається і донині. Під час відступу німецьких військ з довколишніх земель 1944 року вони знищили більшість дільниць, а сильно зруйнований відрізок «Галич — Підвисоке» відтоді так і не було відбудовано.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено