Івано-Франківськ

В реанімаціях Прикарпаття перебуває 104 хворих на Сovid-19: до чого це спонукає

Наближення новорічно-різдвяних свят насторожує вірогідністю поширення коронавірусу через скупчення людей та повернення багатьох і-за кордону.

265580766 280046550838462 4087717561935652915 n scaled

В реанімаційних відділеннях лікувальних закладів Прикарпаття зменшилась кількість важких хворих на коронавірус. В загальному це пояснюють тим, що загалом значно знизився рівень захворюваності за останні чотири тижні: від 40,9% до 11,9 % на сьогодні.

Про це йшлося сьогодні на щотижневій нараді у голови Івано-Франківської облдержадміністрації Світлани Онищук під час обговорення стану епідеміологічної ситуації в області, повідомляє ПІК.

unnamed 12

“Та попри стабілізацію ситуації немає причин для самозаспокоєння. Сьогодні на стаціонарах перебуває в лікарнях області 1332 хворих на коронавірус, із них 104 пацієнти – в реанімаціях. Так, це менше, як ще тиждень тому, та все ж таки це багато. Зайняті 53% реанімаційних ліжок. А головна можливість запобігти погіршенню ситуації – це є вакцинація“, – сказав Володимир Дзьомбак, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Володимир Дзьомбак також зазначив, що зараз в області є всі види вакцин. Всього 69 тисяч доз. І вакцини постійно прибувають.

“На жаль, повний курс вакцинації (двома дозами) пройшли тільки 25% прикарпатців. За минулий тиждень кількість щеплень знизилась на 5,2 тисячі. Людям здалося, що перехід області з червоної у жовту зону карантину послаблює й необхідність щепитися. Але це не так. Треба вакцинуватися, особливо зважаючи на наближення свят. Люди будуть більше спілкуватися, приїздити з-за кордону додому – і це ті фактори, які загрожують новим зростанням захворювання на коронавірус”, – сказав Володимир Дзьомбак.

До слова, за перший тиждень грудня щеплення отримали  32 524 прикарпатці, за минулий тиждень вже на 14,7 менше.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено