Івано-Франківськ

Прикарпатцям на замітку: як правильно обрати новорічну ялинку

Майже 80% українців мають намір поставити новорічну ялинку вдома: 40% живу і 38% – штучну.

Прикарпатцям на замітку: як правильно обрати новорічну ялинку

Як і будь-який товар, новорічну ялинку потрібно обирати правильно, бо це запорука гарного свята і Вашого здоров’я. Багато українців воліють встановлювати на новорічні свята живі ялинки.

Жива ялинка повинна мати однорідний зелений колір без жовтизни, в разі наявності жовтих голочок є ризик, що ялинка є несвіжою і обсиплеться до закінчення новорічних свят. Визначити свіжість живої ялинки можна вдаривши стовбуром об землю. Якщо голочки не почнуть сипатись – це є гарантією того, що дерево свіже. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Також на ялинках можуть бути кліщі, і для того щоб не придбати святкове дерево з сюрпризом треба його добре оглянути і перевірити чи немає слідів їх присутності. Уникайте покупки дерев з білими шишечками. Насправді, це крихітні жучки, які висмоктують смолу з ялинкових голок.
Але вибрати живу ялинку – це ще пів справи, адже щоб вона простояла довше, за нею необхідно правильно доглядати. Так, відразу після купівлі необхідно потурбуватися про акліматизацію дерева. Краще залишити ялинку на балконі або в підвалі на кілька годин, щоб не було різкого перепаду температури. В іншому випадку дерево простоїть мало часу. Пізніше можна почати встановлення новорічної красуні.
Це можна зробити кількома способами.
  •  Встановлення в ємність із піском. В ємність, де стоятиме ялинка, потрібно засипати вологий пісок. Щоб дерево простояло довше, рекомендується кожні два дні його поливати. Окрім цього, пісок, в якому стоятиме ялинка, рекомендується періодично зволожувати водою з гліцерином.
  • Встановлення в ємність з водою. Воду треба брати відстояну, додати аспірин, цукор і трохи солі. Оскільки ялинка буде постійно вбирати воду, її потрібно періодично підливати.
  •  Встановлення на підставку. Перед тим, як ставити на підставку, рекомендується обмотати стовбур дерева мокрою ганчіркою. Окрім того, потрібно збризкувати дерево водою, щоб зберегти свіжий вигляд ялинки.
  • Ялинка в горщику. Останнім часом набирають популярність живі ялинки у горщику. Особливістю таких дерев є те, що після свят їх можна висадити у відкритий ґрунт. Уважно вибирайте сорт дерева. Найлегше доглядати за ялинкою звичайної, ялицею і смерекою канадською “Коніка”.
Зверніть увагу на кореневу систему дерева. Якщо коріння товсті і обрізані, таке дерево не приживеться при висадці в грунт. Також ялинки у горщику вимагають особливого догляду. Так, температура повітря в приміщенні не повинна перевищувати +20 градусів. Також не можна залишати дерево поблизу нагрівальних приладів. Таку ялинку потрібно регулярно поливати і обприскувати водою або ж поставити біля деревця зволожувач повітря або резервуар з водою. Якщо дерево пустило молоді гілки, його потрібно якомога швидше винести в прохолодне або неопалюване приміщення.
Дуже важливо придбати легальну ялинку – для цього необхідно перевірити її походження. Так, дерево, має мати чіп – бирку зі штрих-кодом і відповідним маркуванням, оскільки кожна ялинка або сосна, що пропонуються на ялинкових базарах до продажу, мають бути внесені до державного реєстру обліку деревини задля уникнення незаконної вирубки дерев в Україні. При виборі живої ялинки на ялинковому базарі покупці мають обов’язково перевіряти сертифікат походження.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено