Івано-Франківськ

На Прикарпатті для диких тварин заготовили понад 100 тонн харчів (ФОТО)

Снігопади та зниження температури повітря у лісах зменшують можливість тварин якісно та регулярно харчуватись.

z0

На цей зимовий період держлісгоспи Івано-Франківського обласного управління заготовили понад 100 тонн харчів для лісових тварин. Зокрема:

  • 66 тонн сіна;
  • 47 тис. шт. кормових віників;
  • 63 тонни концентрованих кормів (кукурудзи, жолудів, зернових).

Підгодівля, яку здійснюють мисливознавці та єгерські служби Івано-Франківської області, дозволяє звірам поновити сили і втримати той вітамінно-жировий баланс, що сприяє їх адаптації до погодних умов і допомагає вижити у складний період зими, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

z8 scaled

Сіно, кормові віники, зерно, жолуді, коренеплоди – найкраще смакують парнокопитним. Для копитних також підходять озимі жито і пшениця, горох, сушена конюшина, топінамбур, кормова капуста, кукурудза та ін. Справжніми ласощами для лісових мешканців є кормові віники з молодих пагонів ясеня, верби, осики, горобини, яблуні, груші лісової, крушини.

Місця для підгодівель єгері облаштовують там, де найчастіше збираються тварини певного виду. Адже там більша можливість виснаження природних ресурсів і зменшення харчів. Такі годівниці найчастіше встановлюють далеко в лісі, щоб звірі не боялася підходити до цього місця.

z4 scaled

Важливим елементом підгодівлі взимку для диких тварин є сіль. Така підгодівля особливо добре впливає на організм оленів, зайців-русаків та кабанів, зміцнює їх, підсилює імунітет і допомагає протистояти різноманітним захворюванням, а також сприяє доброму розвитку плоду у вагітних самиць.

z00 z2 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено