Івано-Франківськ

У Львові урочисто відкрили різдвяну шопку-2022 (ФОТО)

Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі, які розмальовували діти зі Львова.

У Львові урочисто відкрили різдвяну шопку-2022 (ФОТО)

У Львові сьогодні, 24 грудня, на площі Ринок перед входом в Ратушу відкрили авторську інтерактивну різдвяну шопку. До відкриття долучився мер міста Андрій Садовий, автор шопки Антон Лубій та Львівський муніципальний хор «Гомін». Про це повідомляє Львівська міська рада, пише ПІК.

“Зовсім свого в катедрі почнеться служба і Львів почне святкувати народження Ісуса Христа. Ця шопка унікальна тим, що всіх єднає. Її будуть бачити тисячі львів’ян і гостей нашого міста”, – сказав очільник Львова.

1u5a3281 a0f50b76 scaled

У Львові останні роки біля Ратуші встановлюється шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц».

«Вже вкотре ставимо цю шопку і впродовж кількох днів тут мало не живемо, щоб вибудувати все так, як має бути. Цьогоріч ми зробили міцніший, новий каркас і маємо надію, що ця шопка буде стояти тут на радість всіх львів’ян», – зазначив Антон Лубій.

До слова, шопка – різновид вертепу, переважно макет, що зображає вифлеємську стайню в ніч Різдва Христового. Встановлення шопки є однією з найпоширеніших європейських традицій напередодні Різдва.

Читайте також у ПІК:

У січні Франківський драмтеатр виступатиме у Львові: що покажуть

У Львові засяяла новорічна ялинка (ФОТО)

Які українські міста витратили найбільше та найменше на відкриття ялинки-2022

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено