Івано-Франківськ

“Змін у житті українок не буде”: якнайбільше процедур при військовому обліку жінок хочуть перевести в онлайн

Наголошують, що не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська.

В Україні жінок ставитимуть на військовий облік: за яких умов?

Як повідомляла ПІК, днями з’явився наказ Міністерства оборони щодо суттєвого розширення переліку професій, який зобовʼязує жінок стати на військовий облік. 

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний у неділю пояснив, що зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде, повідомляє УНН, пише ПІК.

Хочу заспокоїти співгромадянок. По-перше, не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська, як про це вже заявляють деякі ЗМІ. По-друге, готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур”, – йдеться у повідомленні.

З його слів, держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце.

“Протягом наступного року всі процедури будуть відкалібровані таким чином, щоб для наших співгромадянок, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, та їхніх роботодавців процес постановки на облік був максимально комфортним. Ми також плануємо ввести перехідну норму, що стосується зборів (навчань) військовозобов’язаних, а саме: на навчання жінки будуть убувати винятково за бажанням”, – зауважив Головнокомандувач.

І головне, наголосив Залужний, зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде!

“Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому випадку долучитись до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював”, – вказав Головнокомандувач ЗС України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено