Івано-Франківськ

Актуальний тріумвірат: про що домовилися три президенти на Прикарпатті

Сьогодні, 20 грудня, в Гуті, відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського, Литовської Республіки Гітанаса Наусєда та Республіки Польща Анджея Дуди.
FHC4gyGWUAQRWU  scaled
Президенти підтримали спільну декларацію, яка фіксує підтримку членства України в Європейському Союзі та НАТО.

“Сьогоднішня зустріч засвідчила єдність наших поглядів. Спільна декларація фіксує чітку підтримку членства України в ЄС і НАТО, боротьбу з російською агресією”, – зазначив Зеленський.

Президент також розповів, що лідери Люблінського трикутника сьогодні скоординували кроки із підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2022 рік.

“Наша спільна потреба консолідувати наші зусилля та згортувати світову спільному навколо ідей безпеки, миру у всьому світі”, – додав Зеленський.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда розповів про думки, що можливі кроки. 

“Ми обговорили те, як виглядає ситуація на міжнародній арені. Сьогодні ми можемо сказати, що у нас є дві кризи – криза на кордоні, що спровокована режимом Білорусі й підтримується Росією. Вздовж кордонів білоруський режим скупчив мігрантів.  Також ми повинні протидіяти війні на Україні. Росія повинна полишити ті дії, які вона робить останнім часом. Це і про напад на Грузію, на Україну. Росія повинна зробити крок назад”

 Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди подякував Володимиру Зеленському за ініціативу такої зустрічі.

“Ми налагодили нашу співпрацю і це буде дієво для наших країн. У нас є і спільна спадщина і спільне майбутнє. Ми говорили про боротьбу з дезінформацією, міграційні питання. Ми бачимо, що на кордонах Польщі та Литви відбувається білоруський режим, на українському кордоні концентрується російська армія і з огляду на це наші країни висловлюють єдність і ми готові надати допомогу. Хочу, щоб наша співпраця була успішною, такі зустрічі є важливими”.

Також у Люблінської трійки запитали про заяви щодо можливого розташування на території Білорусі ядерної зброї.

“Будь-які залякування щодо подорожі або міграції ядерної зброї Російської Федерації в різні куточки світу” уже лунали неодноразово. Я вважаю, що такими речами не можна гратися. А для України це достатньо звична ситуація щодо чергової інформаційної атаки з Росії, а зараз можна говорити – з боку Росії та деяких представників Росії та Білорусі. Принаймні, ми будемо точно знати, якщо так станеться, де розташована частина ядерної зброї Російської Федерації”, – сказав Зеленський.

Президент Польщі зазначив, що “це демонстрація, якщо вони захочуть, то зроблять і єдине, що їх може зупинити це НАТО і США”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено