Івано-Франківськ

Актори Франківського драмтеатру розповіли про нову виставу “Попелюшка”

У виставі всі актори на роликах.

IMG 20211230 104354 scaled

30 грудня 2021 року в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулася пресконференція з нагоди постановки Ростислава Держипільського “Попелюшка”.

“Ми презентуємо музичну казку “Попелюшка” за мотивами Шарля Перо. Ми враховували всі реалії теперішнього нашого життя, бо це казка про вічні цінності. Для мене Попелюшка це про справжні істинні цінності. Про справжність, поруч з якою завжди живе якась формальність та несправність”.

Режисер додає, що коли ставить казки завжди відпочиває.

“Але окрім легкості казочка завжди має нести плавальний характер”.

Головні ролі виконують Інна Бевза та Олег Панас.

“Для мене ця казка це момент виховання. Бо ми зі сцени в культурному образі ми маємо донести, що не треба боятися своєї чистоти. Ми показуємо, що не потрібно боятися бути добрим, нехтувати своєю чистотою”, – каже Попелюшка Інна Бевза.

Олег Панас зазначає, що любить репетиції.

“У казочці ти як актор можеш себе відпустити і погратися. Щоб не бути схожими на наші ролі в Ромео і Джульєтті ми намагалися змінювати образи”.

Інна Бевза каже, що взагалі її образ не перегукується  з Джульєттою.

Хореографією постановки займався Дмитро Лека, також каже, що улюблена частина – це репетиції. Адже це завжди цікаво, а цього разу актори опановували танці на роликах.

“Для мене це завжди магічний момент ставити казку. Адже це можливість створити в кожній дитині момент натхнення. Я не ходив на казки, і тоді таких казок не було в нас, у Франківську. А тепер вони є. Нам потрібно створити чудове видовище. Те, що ми зробили, це магія”.

Показ вистави відбудеться 2,3 і 4 січня.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено