Івано-Франківськ

Богородчанська лікарня отримала новий УЗД-апарат

В межах Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад для Богородчанської лікарні придбали медичне обладнання.

20211201 115217 1 640x320 1

Придбана сучасна кольорова мобільна ультразвукова діагностична система «ЕМР G30» використовується в Центрі надання первинної медичної допомоги Богородчанської селищної ради.

За допомогою апарату надають виїзні консультації в амбулаторіях та ФАПах Богородчанської та Солотвинської селищних територіальних громад, пише ПІК.

Загальна вартість даного проєкту становить 329,5 тис. грн, з яких 250,0 тис. грн – грантові кошти, 62,5 тис. грн – кошти селищного бюджету а також 17,0 тис. грн. – кошти комунального некомерційного підприємства.

Відповідно до графіку протягом листопада-грудня 2021 року провели 10 виїзних консультацій з використанням УЗД-апарату в амбулаторіях, всього обстежили 45 пацієнтів. Такі виїзні консультації проводитимуться і надалі. На обстеження можна записатися у  своїх сімейних лікарів.

Завдяки реалізації проєкту мешканці громад, стан здоров’я яких не дозволяє самостійно пересуватись, мали можливість пройти обстеження в сільській амбулаторії або безпосередньо вдома.

Враховуючи те, що захворювання  COVID-19 дає ускладнення на інші органи та системи організму, важливо контролювати стан організму, а особливо щитовидної залози. Зазначена ультразвукова діагностична система дозволяє проводити такі обстеження у віддалених селах громади та  пройти обстеження у місцевій амбулаторії чи ФАПі.

Реалізація проєкту значно наблизила медичні послуги до жителів громад та дала можливість проводити якісні обстеження пацієнтів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено