Івано-Франківськ

В Україні створять нові природні парки: де саме

Відповідні укази підписав Президент України Володимир Зеленський.

original 1 scaled

В Україні створять національні природні парки «Пуща Радзівіла», «Куяльницький» і «Холодний Яр», а також збільшать межі території Карпатського біосферного заповідника, національного природного парку «Меотида», національного природного парку «Вижницький» та ботанічного заказника загальнодержавного значення «Староманзирський», пише ПІК з посиланням на сайт Президента.

Указом передбачається створення в Черкаській області національного природного парку «Холодний Яр» площею 6,8 тис. га. В Одеській області буде національний природний парк «Куяльницький» площею 10,8 тис. га. А на Рівненщині з’явиться парк «Пуща Радзівіла» площею 24 тис. га.

Парки перебуватимуть у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Крім того, змінять межі території Карпатського біосферного заповідника, до складу якого увійдуть 17,9 тис. га земель, що вилучаються в держпідприємств «Мокрянське лісомисливське господарство», «Брустурянське лісомисливське господарство», «Хустське лісове дослідне господарство», «Великобичківське лісомисливське господарство» та «Рахівське лісове дослідне господарство».

Також, відповідно до указу, до території національного природного парку «Вижницький» включать 131 га земель державної власності на території Вижницького району Чернівецької області, а до території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Староманзирський» – 99 га земель на території Болградського району Одеської області.

А парк «Меотида» збільшить свої межі на 580,2 га, що розташовані за межами селища міського типу Ялта, сіл Мелекіне, Урзуф, що на Донеччині.

Кабінет Міністрів має забезпечити затвердження у шестимісячний строк положення про новостворені парки та внести зміни до положень про вказані природоохоронні об’єкти, межі яких були розширені.

Уряд також повинен до 2024 року вирішити питання щодо надання земель.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено