Івано-Франківськ

Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців: які схеми застосовують

У 2021 році зафіксована найбільша за 13 років кількість грошових злочинів стосовно українських заробітчан.

e50c46de2cff57377561945f7f1f5d89 w640

У Польщі зараз працює і проживає близько півтора мільйона громадян України, які можуть стати жертвами аферистів, повідомляє internetua.com, пише ПІК.

Зазначається, що у третьому кварталі минулого року у Польщі було зафіксовано 25 фактів незаконного заволодіння особистими даними та шахрайства на суму понад 900 тисяч злотих. Такий показник є найвищим за останні 13 років.

“Найчастіше українці можуть стати жертвами кількох найпоширеніших схем, пов’язаних, зокрема, з банківською діяльністю”, – зазначає видання.

Багато банків у Польщі мають російськомовних консультантів, чим і користуються зловмисники. Вони дзвонять заробітчанам нібито від імені фінансових установ і намагаються дізнатися про залишок грошей на рахунку, а також час, коли ті востаннє користувалися додатком або інші конфіденційні дані.

Часто аферистам відомі ПІБ користувача, а під час дзвінка може висвітитися номер банку, клієнтом якого є потенційна жертва.

Дізнавшись конфіденційну інформацію, шахраям вдається отримати доступ до рахунків.

“Часто українців у Польщі обманюють за допомогою фіктивних оголошень про роботу, де пропонують гідну оплату праці без надмірних вимог. Коли людина відгукується на вакансію, потрібно заповнити анкету, в якій вказати не тільки ПІБ, адресу і дату народження, а ще й відправити скан ID-карти”, – повідомляє джерело.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено