Івано-Франківськ

Денис Шмигаль і Жозеп Боррель обговорили посилення безпеки та протидію російській агресії

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель втретє здійснює візит до України.
1641469913 276 scaled
Питання посилення безпеки та санкційних заходів з метою недопущення подальшої агресії Росії обговорили під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише ПІК.

«У ці дні надзвичайно важливо побачити активну позицію керівників інституцій ЄС та друзів України. З нетерпінням чекаємо на вашу подальшу підтримку та рішучість у прийнятті жорстких економічних санкцій проти Росії у разі чергового раунду агресії проти нашої держави», — сказав Шмигаль.

Він наголосив на тому, що Україна цінує перший візит Високого представника ЄС на Донбас від початку збройної агресії РФ.

Прем’єр-міністр підкреслив, що метою РФ є недопущення вступу України до ЄС і НАТО. Водночас Україна продовжує виконувати євроатлантичні та євроінтеграційні зобов’язання.

Глава уряду подякував Європейському Союзу за чітку позицію щодо неприйняття незаконних вимог Росії.

«На так звані пропозиції щодо безпеки, зроблені Кремлем, має бути одностайна відповідь. Трансатлантична єдність є запорукою міцної підтримки України», — відзначив Шмигаль.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель зі свого боку висловив зацікавленість у подальшому поглибленні співпраці України та Європейського Союзу в різних сферах, зокрема в межах Кримської платформи. За його словами, одним із перспективних напрямків співпраці також може стати взаємодія у сфері кібербезпеки.

Боррель наголосив, що ЄС є і залишається надійним партнером України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено