Івано-Франківськ

У Криворівні відкриють музей Параски Плитки-Горицвіт (ФОТО)

Громада зможе побачити експозицію 16 січня.

 

Paraska Plitka Goricvit

630 360 1641380580 803

На Прикарпатті, у селі Криворівня, готуються відкрити музей Параски Плитки-Горицвіт, повідомляє Укрінформ, пише ПІК.

«Ми щасливі повідомити, що готується відкриття музею Параски Плитки-Горицвіт у її рідному селі Криворівня. Відкриття для громади відбудеться 16 січня», – йдеться у повідомленні ініціативної групи.

Музей складається з основного приміщення, розташованого у будівлі колишньої сільради, та меморіальної хати Параски Плитки-Горицвіт.

На широкий загал музейну експозицію планують відкрити 1 березня, у день народження Параски Плитки-Горицвіт.

img989 divnaya zhenshhina s detmi scaled

ДОВІДКОВО: Параска Плитка-Горицвіт (Горицвіт – мистецький псевдонім; нар. 1 березня 1927 року в с. Бистрець, Верховинський район Івано-Франківської області. Відійшла у засвіти 16 квітня 1998 року с. Криворівня, Верховинський район). Параска Плитка-Горицвіт українська гуцульська художниця, фотограф, письменниця, казкарка, народна філософиня, фольклористка, етнограф, діалектолог. Типова представниця народного наївного мистецтва, яку називають «Гомером Гуцульщини».

Письменницький доробок Параски Плитки-Горицвіт об’єднаний під заголовком «Подарунок рідному краєві» – 46 великих рукописних і друкованих на машинці книг по 500 сторінок кожна, а також десятки маленьких книжечок з її ілюстраціями та в саморобних палітурках.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено