Івано-Франківськ

В Україні вже почалася нова хвиля коронавірусу – НАН

В Івано-Франківській області, за прогнозами вчених, станом на 25 січня показники щодо кількості інфікованих значно погіршаться.

В Україні середня кількість нових випадків коронавірусу за останній тиждень склала 4540 на день, середня кількість летальних випадків – 158 на день. Вчені констатують, що нова хвиля ковіда у нашій країні вже починається.

Про це свідчить звіт Національної академії наук України, пише ПІК.

За інформацією вчених, кількість позитивних тестів зросла майже на 40% до мінімуму останніх чисел грудня. Збільшились також обсяги тестування.

Спостережувана летальність зросла до 3,2-3,3%  у порівнянні з показниками 4-5-тижневої давності. Таке зростання відбулося переважно за рахунок змін у віковій структурі хворих і не має відношення до патогенних властивостей вірусу. Останні 3-5 днів серед хворих зросла частка повнолітньої молоді до 35 років.

299 scaled

Нагадаємо, раніше в МОЗ прогнозували, що нова хвиля коронавірусу, спровокована штамом “Омікрон”, очікується в Україні наприкінці січня. У ВООЗ прогнозують зараження штамом “Омікрон” більше половини населення Європи вже найближчими тижнями.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено