Івано-Франківськ

Стало відомо, як у Франківську святкуватимуть Святе Водохреще

19 січня святкуватимуть Водохреща.

11 main

Сьогодні, 13 січня, відбулося засідання виконкому міської ради. Під час засідання повідомили про заходи, які плануються в Івано-Франківську на Святе Водохреща – 19 січня.

До 19 січня в Івано-Франківську обстежуватимуть днища річок Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська, міського озера та в інших місцях можливого купання, а також забезпечать чергування водолазів, інформує Ратуша, пише ПІК.

Зокрема передбачені такі святкові заходи:

  • 9:40 – хода від парафії Царя Христа на вул.Незалежності, 181; парафії Матері Божої Неустанної Помочі на вул.Івасюка, 46а; парафії Всіх Святих Українського Народу на розі вулиць Українських Декабристів-Глінки; парафії мученика Микити с.Микитинці по вул.Грицишина, 8 та парафії Святого Юрія Переможця с.Угорники на вул.Церковній, 56 до призначеного місця на березі р. Бистриці Надвірнянської (вул.Івасюка, позаду ресторану «Легенда»);
  • 10:30 – Йорданське Водохреща на березі річки;
  • 11:30 – святкове дійство на Вічевому майдані;
  • 12:00 – загальноміське урочисте освячення води за участю представників духовенства традиційних християнських конфесій.
  • На березі Бистриці Надвірнянської (вул.Івасюка, позаду ресторану «Легенда») встановлять намети для переодягання та зігрівання, де буде можливість випити гарячого чаю. А також влаштують подіум і встановлять чани для освячення води.

Крім того, чани, наповнені питною водою, та святкове оформлення встановлять на Вічевому майдані.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено