Івано-Франківськ

На Тернопільщині дітей-сиріт запросили в сім’ї на різдвяні свята (ФОТО)

10 дітей з числа сиріт – вихованці Тернопільського дитячого будинку і Бережанського ліцею.

На Тернопільщині 6 родин в рамках акції “Запроси дитину на свята, канікули у родину” подарували дітям-сиротам справжні зимові свята.

Мета акції – подарувати дітям увагу, турботу і сформувати в них позитивне уявлення про традиції Новорічних свят в сім’ї. Про це Суспільному розповіла координаторка благодійної програми Ірина Абрамець, пише ПІК.

Вона зазначила, що на жаль, не усі діти потрапили в такі гостьові сім’ї на Новий Рік і Різдвяні свята, і вони змушені були залишатись на одинці в інтернатних закладах, в очікуванні, що вони ось-ось теж поїдуть кудись.

“Також, разом з батьками, готували традиційні страви на Новий Рік і Різдво. Діти з радістю колядували, грали в різні ігри, весело проводили час, багато говорили та розповідали про себе, свої мрії”, – каже Ірина Абрамець.

На Тернопільщині дітей-сиріт запросили в сім'ї на різдвяні свята (ФОТО)

“2022 рік я зустріла з 4 дітьми, для мене це був надзвичайно незабутній час, в Новорічну ніч діти влаштували дискотеку, ігри, вони мене реально повернули в дитинство. Діти виховані, розумні і веселі. Їм потрібна любов і увага, це те чого найбільше вони потребують”, – розповідає учасниця акції Анна.

Учасниця акції Світлана розповідає, що її сім’я взяла цього року одну дівчинку. Дитина перебувала у сім’ї 13 днів.

“Ми змінились і змінили її погляди на її ставлення до самої себе, свого брата та сестри. Маю глибоку надію що Фонд допоможе нам і далі спілкуватись із цією родиною, забираючи на вихідні дні та свята”, – розповілажінка.

Програму в області з 2017 року реалізує благодійний фонд “Майбутнє сиріт”. На Тернопільщині в акції за 2 роки взяли участь 27 сімей і 30 дітей-сиріт із 4 інтернатних закладів. В 2020 році програму через пандемію призупинили.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено