Івано-Франківськ

Урок Казахстану: затримали посадовців, винних у зростанні тарифів на газ для населення

Віце-міністра енергетики взяли під варту терміном на два місяці.

108

У Казахстані затримали віце-міністра енергетики Жумабая Карагаєва (на фото), керівників електронних торгових майданчиків та інших осіб. Їх підозрюють у причетності до необґрунтованого зростання цін на газ, повідомляє ua.news, пише ПІК.

Як повідомляє Telegram-канал видання ORDA з посиланням на Агентство з фінансового моніторингу, Карагаєва та інших фігурантів затримали за підозрою у причетності до необґрунтованого підвищення цін на скраплений нафтовий газ у Мангістауській області.

“Карагаєву вже обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці. Інших деталей поки що немає, розслідування триває. Також повідомляється, що його вже звільнено з посади в уряді”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що після народного спротиву у Казахстані 2 січня, викликаного підвищенням тарифів на газ, Організація договору про колективну безпеку ввела в країну війська. Акції протесту, що набрали політичного змісту,  були “придушені”.

Сьогодні розпочалася процедура організованого виходу контингенту ОДКБ з території Казахстану.

У Казахстані в результаті протестів і антитерористичної операції загинули 225 осіб. З них 19 силовиків. Це попередні дані, які можуть змінюватися.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено