Івано-Франківськ

Обірвані електрокабелі: на Прикарпатті немає світла у вісьмох селах та трьох містах

Енергетики закликають не наближатися до обірваних проводів, що несуть у собі смертельну небезпеку.

630 360 1488365623 4201

15 січня через шквалистий вітер станом на 9 годину ранку в Івано-Франківській області повністю без електропостачання залишилося три населені пункти та 9 – частково, повідомляє Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

Наразі повністю без світла перебувають такі села: Городниця, Передівання Коломийського району та Чесники Івано-Франківського району.

Частково світла немає у селах Чернелиця, Репужинці, що на Городенківщині, у місті Болехів, селах Лука, Яворів Калуського району, Ганьківцях, що на Снятинщині, місті Тисмениця та смт. Рожнятів. Також є багато вимкнень в мережах 0,4 кВ.

В АТ «Прикарпаттяобленерго» коментують, що критичної ситуації немає, на місці аварій працюють аварійні бригади. Однак, інформація від синоптиків про посилення вітру протягом доби внесла корективи у роботу енергетиків. На вихідні буде посилене чергування оперативно-виїзних бригад.

“Та все ж таки доведеться брати до уваги силу вітру, оскільки проводити відновлювальні аварійні роботи при поривах вітру є досить складно та небезпечно. Зважаючи на це, просимо споживачів із розумінням ставитися до ситуацій із вимкненням. Кожний конкретний випадок із знеструмленням має свій час на відновлення електропостачання, виходячи із складності ситуації”, – пояснюють енергетики.

Але споживачі можуть самостійно слідкувати за прогнозованим часом відновлення електропостачання – на сайті компанії www.oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень або ж у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0, за допомогою якого також можна відразу зареєструвати свою заявку про відсутність електроенергії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено