Івано-Франківськ

На Прикарпатті виявили понад десяток випадків заражень штамом “Омікрон”

Як зазначають медики, суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта» в "Омікрона" немає.

Depositphotos 532086674 XL pic 32ratio 900x600 900x600 27293 scaled

За результатами тестів штам коронавірусу “Омікрон” підтвердився у 13 жителів Прикарпаття. Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці головний санітарний лікар області Руслан Савчук, передає ПІК.

Лікар зазначив, що тести проводили в Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

“В результаті проведених молекулярно-генетичних досліджень в 30 направлених зразках, поряд з циркулюючим (домінуючим) штамом Delta у 13 зразках виявлено штам Omicron”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, станом на 19 січня в Україні «Омікрон» виявлено в дев’яти областях. Івано-Франківська стала 10 регіоном, де підтвердилася циркуляція нового штаму коронавірусу. 

Руслан Савчук також нагадав, що звіти на основі підтверджених випадків нового штаму свідчать, що у хворих на «Омікрон» найчастіше спостерігають:

  • нежить (73%);
  • головний біль (67,5%);
  • втому (63,5);
  • чхання (60%);
  • біль у горлі (59,6%).

Лікарі застерігають, що попри те, що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та навіть летальні випадки.

При появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу варто звернутись до свого сімейного лікаря. Той, у свою чергу, має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено