Івано-Франківськ

Ретро: як повітряний терорист захопив у Франківську літак АН-24

21 січня 1989 році в івано-франківському аеропорту вчинено напад на екіпаж із метою захопити лайнер і змінити курс на Захід.

747609 6e1a7fcc72a1386e085b0cd724d5e83c scaled

Сталася подія о 6 год 52 хв, за кілька секунд до злету літака АН-24 із 48 пасажирами на борту, що виконував рейс за маршрутом “Івано-Франківськ – Київ”, писав “Репортер“.

Завдяки оперативним діям екіпажу і пасажирів вдалося уникнути трагедії. Повітряний терорист вимагав змінити курс на Швецію.

Івано-Франківський краєзнавець Іван Бондарєв розповідав, що більшість пасажирів були вахтовиками, яких мали відвезти до Києва, а вже там – пересадка на Сибір.

Серед робочих на борт піднявся Сергій Зємсков 1966 року народження – мешканець міста Копейська Челябінської області. Коли літак почав вирулювати на злітно-посадкову смугу, він піднявся з місця та заявив, що має бомбу, а тому сьогодні всі летять до Швеції.

Але простим роботягам з ним було не по дорозі. Почалася бійка, під час якої терорист-невдаха намагався підірвати свою «бомбу». Вона складалась із хлопавок, пляшечок уайтспіриту та балончиків для запальничок. Виникло невеличке загорання, яке швидко загасили.

Кажуть, що того пірата били всі – і пасажири, і бортпровідниця, і навіть другий пілот, який спеціально для того прибіг із кабіни. Терориста визнали психічно хворим і запроторили до психлікарні.є

Dipro aeroport1

Нагадаємо, 60 років тому у Станіславі став до ладу новий аеровокзал.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено