Івано-Франківськ

За хвилею псевдомінувань на території України стоїть Росія – СБУ

Таким чином країна окупанта намагається розхитати ситуацію в середині країни.

За хвилею псевдомінувань на території України стоїть Росія - СБУ

Спецслужби Російської Федерації активно вдаються до псевдомінувань, як до одного з елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну, повідомляє Служба безпеки України, пише ПІК.

“Мета спецслужб країни-агресора очевидна – створити умови додаткового тиску на Україну, посіяти тривогу та паніку в суспільстві. На жаль, такі інформаційно-психологічні спеціальні операції – реалії сучасних гібридних воєн, і ми маємо чітко це усвідомлювати”, – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, до поширення хвилі псевдомінувань залучають українців, які діють з хуліганських мотивів чи заради розваги, не усвідомлюючи до кінця усі можливі наслідки. Зловмисники намагаються надсилати повідомлення з використанням програмного забезпечення, яке, на їх думку, забезпечує їм анонімність.
Зокрема, встановили, що більшість повідомлень надіслані користувачами інтернету, які перебувають на території суміжних пострадянських країн або на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
До слова, упродовж 2021 року СБУ зафіксувала понад 1100 завідомо неправдивих анонімних повідомлень та встановили 313 зловмисників, які здійснили псевдомінування. З початку 2022 року таких повідомлень надійшло вже більше 300. Наразі жодне з них після ретельних перевірок не підтвердилось.
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено