Івано-Франківськ

Прем’єр-міністр Хорватії вибачився за президента країни за його скандальну заяву про українців

Лідер Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО.
Прем'єр-міністр Хорватії вибачився за президента країни за його скандальну заяву про українців

На фото президент Хорватії Зоран Міланович

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович вибачився за президента держави, який повідомив, що якщо Росія все ж таки почне вторгнення в Україну, його країна виведе всіх своїх військовослужбовців із сил НАТО у Східній Європі. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“Враховуючи те, що в України наших солдатів немає, а контингент, який знаходиться у Польщі, вже повернувся, я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі недолугості”, – сказав прем’єр-міністр країни.

Додамо, що 25 січня на брифінгу президента Хорватії запитали як Хорватія реагуватиме у разі загострення ситуації на тлі нарощування  російських військ біля кордонів України.

«НАТО нарощує свою присутність. Ми тут ні до чого й не будемо. Якщо буде ескалація, ми відступимо до останнього хорватського солдата», – заявив він.

Міланович вважає, що «це не має жодного стосунку ні до України, ні до Росії», а нібито пов’язане з динамікою внутрішньої політики США, в якій він бачить «непослідовність та небезпеку». При цьому він назвав Україну однією з найкорумпованіших країн світу та заявив, що їй «не місце в НАТО».

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено