Івано-Франківськ

Невже війна: у Зеленського пояснили, чому США евакуюють з України сім’ї своїх дипломатів

У Держдепі заявили про обов'язковий виїзд з України членів сімей американських дипломатів та добровільний виїзд самих держслужбовців США.

podolyak scaled

В Офісі президента України Володимира Зеленського прокоментували евакуацію дипломатів США з Києва. В Офісі припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликана не так зростанням загрози вторгнення Росії, як логікою внутрішньополітичної ситуації в США.

Про це сказав радник голови ОП Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net, пише ПІК.

Радник Андрія Єрмака припустив, що якби Держдепартамент США не зробив цього, то зіткнувся б із критикою всередині країни.

Адже, якщо США постійно говорять про ризики погіршення ситуації з безпекою, було б дивно не піклуватися про членів сімей службовців посольства, пояснив Подоляк.

Він також вважає ймовірним, що рішення про евакуацію може бути переглянуто вже в лютому.

“Не потрібно ті чи інші внутрішні управлінські рішення урядів країн-партнерів перетворювати на будь-які “тривожні сигнали”. Рішення США не вносить серйозних змін у роботу американських диппредставництв, рівень взаємодії та ефективності залишиться незмінним”, – сказав Подоляка.

Як повідомляють українські ЗМІ, сьогодні в пресслужбі МЗС заявили, що вважають передчасним рішення Держдепу про обов’язковий виїзд з України членів сімей американських дипломатів та добровільний виїзд самих держслужбовців США.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено