Івано-Франківськ

У “Дії” з’явився сертифікат про COVID-вакцинацію бустерною дозою

З 1 лютого в застосунку та на порталі "Дія" можна завантажити COVID-сертифікат про бустерне щеплення

630 360 1638513963 570

Відсьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством цифрової трансформації запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення“, – ідеться в повідомленні МОЗ України.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку “Дія”. Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до ЕСОЗ. Термін дії такого документа становитиме 270 днів, як і в країнах ЄС.  

Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини.  Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє“, – зауважив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

В Україні документ набуває чинності з дня від дати щеплення, а в країнах Довірчої мережі – з 14 дня. Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Бустерну дозу рекомендованно вводити препаратами Moderna або Comirnaty.

Додамо, що окрім COVID-сертифіката, українці, вакциновані бустерною дозою, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. 

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено