Івано-Франківськ

Українці переплачують за ПЛР-тест: на скільки?

В Україні вартість ПЛР-тесту в більшості лабораторій становить близько 300 грн, при цьому в середньому за цю послугу просять 950

Українці переплачують за ПЛР-тест: на скільки?

Українці, які перехворіли на коронавірус, зробили ПЛР-тест щонайменше двічі. При цьому навіть ПЛР-тест із використанням найдорожчої реагентики коштуватиме лише 450-500 грн, решта суми – заробіток для підприємств в умовах відсутності належного контролю. Про це пише ПІК з посиланням на Obozrevatel.

Як наслідок мешканець великого міста в середньому міг переплатити за тести кілька тисяч гривень.

Ось яка реальна собівартість тесту:

  • 450-500 грн: собівартість тесту в лабораторії, яка використовує найкращі тест-системи, сплачує всі податки та забезпечує високі зарплати працівникам;
  • менше 300 грн: собівартість тесту в лабораторії, яка використовує китайські та російські тест-системи (часто в результатах тестів вони не показують країну-виробника).

А ось за якою ціною продають:

  • 950 грн – середня вартість тестів у лабораторіях. Це приблизно втричі вище за собівартість у більшості лабораторій, оскільки вони використовують дешеві реагенти.

Також варто враховувати, що ціна може бути різною і залежить від кількості тестів, яка лабораторія проводить щодня, походження реагентики (російську, китайську можна купити зовсім за 100-150 грн), рівня зарплат, від того, чи платять податки власники лабораторії.

До слова, наразі у більшості областей України люди стоять у довжелезних чергах, щоб зробити безкоштовний ПЛР-тест.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено