Івано-Франківськ

У Тернополі невакцинованих медиків відсторонили від роботи

Проте це не лікарні, а середній медичний персонал.

У Тернополі невакцинованих медиків відсторонили від роботи

У Тернополі 17 невакцинованих від коронавірусу працівників медзакладів відсторонили від роботи. Натомість на сьогоднішній день 99,8% медиків закладів охорони здоров’я Тернопільської області вакциновано. Про це розповіла директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко, пише Суспільне Тернополя. 

“Якщо розглянути три райони і заклади в них, то найкращим є Чортківський район, де медичні працівники вакциновані 100% і не відбулось відсторонення від роботи. А так, поодинокі 1-2 людей по різних закладах назбиралося і разом 17. Але я думаю, що ці 17 людей тепер будуть думати, і, напевно, проявлять свою громадянську свідомість і провакцинуються”,– зазначила Ольга Ярмоленко.

Директор Скалатської лікарні Богдана Максимовича розповів, що у їхньому закладі є один невакцинований працівник, проте завтра він планує щепитися. У Тернопільській районній лікарні є троє невакцинованих медиків, розповів директор Володимир Лісовський. За його словами, двоє з них зараз у відпустці

Адвокат Іван Парубій каже, цей наказ МОЗу є обов’язковим до виконання. На запитання, чи не порушує він права нещеплених працівників, адвокат зазначає, що право кожного закінчується там, де починається право іншого.

Якщо людина вважає, що її право на невакцинацію чи на невиконання якихось нормативних актів порушене – то, будь ласка, дотримуйтеся цих своїх прав,  але пам’ятайте, що ваше право на невакцинацію закінчується рівно там, де починається право моє, ваше, других, третіх на те, щоб не бути зараженим, бути здоровим”, – каже Парубій.

За словами Ольги Ярмоленко, загалом в області є 18 тисяч 693 працівники закладів охорони здоров’я.

До слова, за минулу добу в Тернопільській області 1124 нових випадки коронавірусу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено