Івано-Франківськ

У Тернополі посилюють карантин: які обмеження

Впродовж останнього тижня в рази зростає кількість хворих на COVID-19 серед мешканців Тернопільської громади.

У Тернополі посилюють карантин: які обмеження

У Тернополі відбулося засідання міського оперативного штабу. Заслухавши виступи медиків та інших учасників засідання, на штабі прийняли ряд додаткових обмежень, а саме:

  • Обмежити доступ до структурних підрозділів міської ради відвідувачів. Відповідальним працівникам  міської ради забезпечити можливість подання документів, заяв, звернень, тощо поштовими чи електронними засобами;
  •  Заборонити роботу закладів громадського харчування та перебування відвідувачів, після 22-ї та до 7-ї години, із забороною проведення розрахункових операцій після 21-ї години, крім адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • Заборонити роботу дитячих ігрових кімнат;

Рекомендувати керівникам закладів освіти:

  •  організувати освітній процес для учнів 5-11 класів із використанням технологій дистанційного навчання, виходячи з об’єктивної ситуації по захворюваності в кожному закладі, зокрема, для учнів 1-4 класів;
  • забезпечити належним чином освітній процес у відповідності до вимог чинного законодавства;
  • забезпечити належну  якість повітря приміщень в закладах освіти;
  • забезпечити неухильне подання інформації до Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб щодо кількості відсутніх дітей в закладах освіти, кількості закритих класів, закладів.

 З 24 січня тимчасово заборонити масові зібрання, дискотеки, святкові події, крім випадків 100 % вакцинації усіх учасників таких заходів із заповненістю приміщень, яка не перевищує 50% загальної кількості (контроль покласти на організаторів заходів та керівників-адміністраторів).

Управлінню транспортних мереж та зв’язку:

  • організувати максимально можливу  вакцинацію водіїв та кондукторів громадського транспорту.

Весь персонал закладів громадського харчування, торгівлі та інших закладів побутового обслуговування населення (крім товарів першої необхідності), які обслуговують людей з приймання відвідувачів повинен бути 100% вакцинований та заповненість приміщень не перевищувати 50% загальної кількості.

Додаткові обмеження почнуть діяти з середи, 26 січня. Про це повідомляє Тернопільська міська рада, пише ПІК.

До слова, наразі Тернопільська область перебуває у “помаранчевій” зоні карантину. Тут за минулу добу зафіксували 1164 нових випадки коронавірусу, одужали 209 мешканців області, п’ятеро людей померли.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено